Four Tet

fourtet

Nagyon szeretjük Four Tet-et. Aki nem szereti, az vagy nem hallotta még, vagy nem hallgatta eleget. Különleges világaival és kategorizálhatatlan stílusával minden elektronikus zenével foglalkozó alkotó számára viszonypont és mérföldkő.

Four Tet egy műfajokon átivelő brit zenei géniusz, Kieran Hebden legrégebben futó, nemzetközi hírű, a kritikusok által egységesen imádott elektronikus zenei projektje. Hebden teljesen egyedi stílusát egyrészt a lehető legkülönfélébb forrásokra alapozó hangmintavételi technika biztosítja: hiphop, jazz, rock, folk, techno, kísérleti elektronika meg a saját gitárjátéka kínálják a töredék nyersanyagot. A radikális vágástechnika, a melodikus epizódok és a szándékoltan elidegenítő hatású effektek váltakozása teszi minden egyes munkáját olyan egyedivé, mással össze nem téveszthetővé és zseniállisá. Ebből a világból ad nagy ívű áttekintést a héten publikált koncertfelvétele:

 


 
24tekercs0031

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.