Betonacél koncert és végtelen terek

12z

 

Elsőre nehéz megállapítani, hogy mi is történik a képen, úgyhogy segítünk: a Randomroutines művészkollektíva elkészítette a Végre tanulhatunk valamit című új köztéri vasrajzát és a kihelyezés előtt a 12Z zenekar a betonacél grafikát hangszerként használta az Igor Metropol műtermében. A képen az látható, ahogy a koncert végén már a közönség is bekpacsolódott az improvizációba. Maga a koncert ilyen volt:

 

Aki élőben is meg szeretné hallgatni a 12Z zenekart, az holnap (december 2.) megteheti a Müsziben a Jazzajon! Három lengyel kisérleti zenésszel egészül ki a csapat ez alkalomra.

Na de, mi is ez a hely, ahol vasrajz koncertet adnak? Ők bizony az Igor Metropol! Pár műértő fiatal és egy 11. kerületi raktár legfelső emeletének találkozása. Az Igor Metropol műtermére bárki pályázhat, de ha épp üresjárat van, akkor rezidencia programokkal, külföldön alkotó művészeket csábítanak ide. Így került ide Ősz Gábor is, a hollandiában alkotó, magyar származású képzőművész. Ősz hozzánk hasonlóan, szintén a technikai képalkotás lehetőségeinek a kitágításn dolgozik. Főleg a fény és a tér kapcsolódási pontjait kutatja. Így született meg az igorban a tavalyi év szerintünk legjobb magyar videóinstallációja, a Tautológia:
 
tautology
 A munka teljes videodokumentációja:

Gabor Ösz, Tautology 2012 from Gabor Ösz on Vimeo.

Hát így mennek az Igor Metropolban a dolgok. Illetve a korábban mémként terjedő Végkiállítást is ők szervezték.