Techno kamarazenekarra

 

 

A technofővárosban három klasszikus képzettségű zenész:  Daniel Brandt, Jan Brauer és Paul Frick gondolt egyet, és akusztikus alapokra helyezték az elektronikus tánczenét. A legnagyobb szabású projektjük a Brandt Brauer Frick Ensamble, ahol a zene különböző textúráit élő hangszereken egy kamarazenekar szólaltatja meg. A techno repetitív minimalizmusa a klasszikus zenei előadásmód dinamikájával keverve teljesen újraértelmezi mindkét műfajt!

Sokan próbálkoztak már ilyesfajta átjárást kialakítani a műfajok között, de ezek nagy része pont ellentétesen működött. Általában nem a szubkulturális vagy populáris zene lett "elegáns" , hanem a megcélzott műfajt kommercializálták. A Brandt Brauer Frick Ensamble-nek azonban sikerült áthidalnia a problémát, és mindenki megtalálhatja zenéjükben a kedvére valót.

Ahogy a pár héttel ezelőtti koncertjük ajánlójában írják: "a Brandt Brauer Frick elképesztő módon ötvözi egy klub és a klasszikus koncertterem világát. Hangzásukban a Kraftwerk minimalizmusa, a Rammstein szenvedélyessége találkozik Steve Reich precizitásával és Meredith Monk szárnyalásával."

 

bbfd

BBF

hárfa